Informatie over de vensters

Bij het kiezen van nieuwe vensters is de functie van het venster net zo belangrijk als het asthetisch aspect. Hierbij hebben wij enkele feiten verzameld en informatie om u te helpen om de juiste keuze te maken aan uw voorstellingen.

Bij het overleggen welke materialen de juiste keuze zijn voor het kozijn om de hoogste effectiviteit van de thermische isolatie en geluidsbescherming. Na beveiligingsaspecten en veiligheid. De volgende bladzijdes bevatten belangrijke informaties over vensters.

 

Kozijn materialen

De Europese raamkozijn markt wordt gedomineerd door drie materialen : hout, aluminium en PVC Welk materiaal wordt gebruikt, hangt af van factoren zoals het type gebouw , persoonlijke smaak en de kosten van de eigenaar . Een factor die wordt steeds belangrijker is de impact op het milieu veroorzaakt door de productie , installatie, gebruik en verwijdering. Met een marktaandeel van 54 % is PVC het belangrijkste bouwmateriaal in Duitsland . In Europa is het marktaandeel voor kunststof ramen gegroeid in de afgelopen 10 jaar van 24 naar 38%

Recycling

De anti - kunststof -campagne in het midden van de jaren 80 bevorderd een negatieve trend in de publieke opinie , en dwongen kunststof venster fabrikanten om milieuvriendelijkere manieren om oude ramen te recyclen te overwegen. In de daarop volgende jaren volgden verschillende studies , allemaal omgaan met de milieu-impact van de verschillende venster materialen . De studies toonden aan dat PVC eigenlijk zeer goed te recyclen is . Houten en kunststof ramen konden alleen verwijderd worden door traditionele middelen tot 2005. Daarna kon alleen materialen met minder dan 5 % asgehalte na verbranding zo geneigd zijn, maar dit is niet het geval met houten kozijnen , noch met kunststof . Aangezien kunststof raamprofielen een gesloten circuit levenscyclus - van extrusie door gebruik te regeneratie - dit is geen probleem.

Kosten

De economische factor speelt ook een belangrijke rol bij het evalueren van raamkozijn materialen. In het venster branche is PVC bekend als een aantrekkelijke keuze in de kostenvergelijking met alternatieven. Hoewel de eerste aankoop kosten tussen alle drie materialen ongeveer hetzelfde is zijn de kosten van onderhoud voor vinyl ramen is duidelijk lager. Testen hebben uitgewezen dat de onderhoudskosten voor houten raamwerken gedurende een gemiddelde levensduur van 25 jaar, tot 1800% hoger is dan kunststofvensters. Hoe hoog het verschil echt is, hangt natuurlijk af van hoe belangrijk het uiterlijk en de functionaliteit is voor de huiseigenaar. Testen hebben uitgewezen dat periodiek onderhoud op kunststof vensters goedkoop is en de waarde helpt verlengen.